Είμαστε μια ομάδα ατόμων στην Ελλάδα που συναντηθήκαμε στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, αναζητώντας προσωπική και συλλογική διέξοδο από την ανεργία, την οικονομική ανασφάλεια και τις κακές εργασιακές συνθήκες.

Πιστεύουμε ότι η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (Κ.ΑΛ.Ο.) αποτελεί ελπιδοφόρα εναλλακτική πρόταση για την κοινωνία, αντίθετα με το σημερινό κυρίαρχο οικονομικό μοντέλο, που ευθύνεται για κάποια από τα μεγαλύτερα κοινωνικά και περιβαλλοντικά αδιέξοδα του καιρού μας.

Στην προσπάθεια να δημιουργήσουμε νέα εγχειρήματα Κ.ΑΛ.Ο. με περισσότερες θέσεις εργασίας, το μεγαλύτερο εμπόδιο που συναντήσαμε ήταν η έλλειψη πόρων που θα επέτρεπαν την εξάπλωση της Κ.ΑΛ.Ο. με βιώσιμο τρόπο.

Για το σκοπό αυτό σκεφτήκαμε την ιδέα του Community Funding: μιας μόνιμης κοινότητας αλληλεγγύης μεταξύ ανθρώπων που είτε έχουν ανάγκη για μια πιο δημοκρατική, βιώσιμη και κοινωνικά χρήσιμη εργασία, είτε έχουν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν οικονομικά σ’ αυτό το σκοπό.

Σε συνεργασία με ορισμένες από τις πιο δυναμικές επιχειρήσεις Κ.ΑΛ.Ο. στην Ελλάδα, δημιουργήσαμε την Cο-Fund, μια μη-κερδοσκοπική εταιρία, για να κάνουμε το σχέδιο μας πραγματικότητα.

Ελπίζουμε ότι θα έρθεις κι εσύ μαζί μας!

Η Αστική Μη-Κερδοσκοπική Εταιρία «Co-Fund», έχει ως βασικό στόχο τη διευκόλυνση της δημιουργίας νέων ή της μεγέθυνσης φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας. Για την ακριβή διευθέτηση των κανόνων που διέπουν τη δραστηριότητά της, η Co-Fund έχει εγκρίνει τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας της, τα μέλη της οποίας δεσμεύονται να τηρούν.

Διαβάστε περισσότερα

Δείτε την κατάσταση εσόδων – εξόδων μας για τα έτη 2020 / 2021 / 2022 / 2023

notis athanasopoulos

Νότης Αθανασόπουλος

Graphic designer

kostas vourekas enhanced

Κωνσταντίνος Βουρεκάς

Αρχιτεκτονας – Πολεοδόμος, ιδρυτικό μέλος Commonspace

andreas karitzis

Ανδρέας Καρίτζης

Σύμβουλος χρηματοδότησης & ανάπτυξης, ιδρυτικό μέλος του Κόμβου για την Κοινωνική Οικονομία, Ενδυνάμωση & Καινοτομία

giorgos-kons2

Γιώργος Κωνσταντόπουλος

Μηχανικός ενεργειακών και περιβαλλοντικών έργων, ερευνητής

manos stratos enhanced

Στράτος Μάνος

Πολεοδόμος – Χωροτάκτης, ιδρυτικό μέλος του Βίος Coop

dimitris papazacharias enhanced

Δημήτρης Παπαζαχαρίας

Προγραμματιστής, πρόεδρος της Co-Fund

spyros tzortzis

Σπύρος Τζώρτζης

Digital Marketing Manager, ιδρυτικό μέλος της Sociality

Στην Co-Fund είμαστε περήφανοι όσο και ευγνώμονες για την πολύτιμη υποστήριξη από τους παρακάτω στρατηγικούς μας εταίρους, καθώς και για τη συμμετοχή εκπροσώπων τους στην εταιρική μας σύνθεση: