Πρώτη χρηματοδότηση από την Co-Fund

Η πρώτη χρηματοδότηση της Co-Fund είναι γεγονός! Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Απάνω Μεριά» που δραστηριοποιείται στη Σύρο, είναι το πρώτο εγχείρημα Κ.ΑΛ.Ο. που λαμβάνει χρηματοδότηση από την κοινότητά μας, στα πλαίσια της πρόσφατης χρηματοδοτικής μας πρόσκλησης.

Στόχος της ΚοινΣΕπ «Απάνω Μεριά», είναι η δημιουργία ενός αντι-παραδείγματος επισκεψιμότητας που δεν προσδιορίζεται από την επιβάρυνση της φέρουσας ικανότητας του νησιού και την χωρίς όριο κατανάλωση των πόρων του αλλά χαρακτηρίζεται από τον θετικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό της αντίκτυπο, την προστασία και ανάδειξη του τόπου και την ενσωμάτωση των επισκεπτών στην τοπική κοινωνία. Για το σκοπό αυτό, η «Απάνω Μεριά» δημιουργεί μια ερευνητική βάση στην Σύρο, όπου νέοι επιστήμονες, φοιτητές και εθελοντές, θα μπορούν να πραγματοποιούν την έρευνα πεδίου τους, να συμμετέχουν σε εξειδικευμένα προγράμματα έρευνας και σεμινάρια ή σε προγράμματα εθελοντισμού, καλύπτοντας ταυτόχρονα τις ανάγκες τους για διαμονή, σίτιση και μετακίνηση για χρονικές περιόδους μεσαίας διάρκειας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η Co-Fund προσφέρει ταμειακή διευκόλυνση ύψους 2.000 ευρώ, η οποία θα χρησιμοποιηθεί από το εγχείρημα για την προμήθεια  εξοπλισμού, στο πλαίσιο της υλοποίησης της  Δράσης «Επιχορήγηση Φορέων Κ.ΑΛ.Ο. Νοτίου Αιγαίου» του ΠΕΠ 2014-2020, και αναμένεται να επιστραφεί στην Co-Fund πριν το τέλος του φθινοπώρου.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν θα δημοσιευθεί.

Κοινοποιήστε Το

Αντιγράψτε Το Link

Αντιγραφή