Πρώτη χρηματοδότηση από την Co-Fund για το 2023 προς τον συνεταιρισμό «Συν Άλλοις»

Η Co-Fund ξεκινά την υλοποίηση του φετινού κύκλου χρηματοδοτήσεων από τον Αστικό Προμηθευτικό Συνεταιρισμό «Συν Άλλοις» που δραστηριοποιείται στον τομέα του δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου.

Για πάνω από μία δεκαετία, ο συνεταιρισμός «Συν Άλλοις» συνεργάζεται με τον ζαπατιστικό συνεταιρισμό καφέ «Yachil Xojobal Chulchan», εισάγοντας ακατέργαστο καφέ τον οποίο επεξεργάζεται και διαθέτει τόσο στο λιανικό εμπόριο μέσα από το κατάστημα του συνεταιρισμού, όσο και με χονδρική πώληση σε άλλα εγχειρήματα Κ.ΑΛ.Ο. ή μικρά καταστήματα. Μετά την αύξηση κατά 38% που έχει σημειώσει στις πωλήσεις καφέ, το εγχείρημα σχεδιάζει περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου πωλήσεων του σε όλη την Ελλάδα, με πιθανή επέκταση στο εξωτερικό. Το συγκεκριμένο σχέδιο αυξάνει σημαντικά τις ανάγκες του εγχειρήματος σε ρευστότητα, καθώς σύμφωνα με τις αρχές του δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου, το 60% της αξίας της ετήσιας εισαγωγής του καφέ προκαταβάλλεται περίπου έξι μήνες πριν την άφιξή του, ενώ το υπόλοιπο 40% καταβάλλεται με την άφιξη, μαζί με τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και τον ΦΠΑ.

H Co-Fund συμβάλλει στην κάλυψη της απαιτούμενης ρευστότητας με ταμειακή διευκόλυνση ύψους 5.000 ευρώ, η οποία αναμένεται να επιστραφεί προς το τέλος του καλοκαιριού του 2024.

Κοινοποιήστε Το

Αντιγράψτε Το Link

Αντιγραφή